Om Typografiskt

Hej jag heter Ulf Holmqvist och bor i Malmö. Att jag är ”Malmöit” kanske syns på strukturen av webbsidan 😉. Jag har jobbat på reklambyråer i Malmö i hela mitt yrkesliv, de senaste 35 åren som Art Director. I detta yrke ansvarar man tillsammans med en Copywriter för den kreativa idén i reklamen, som AD har man bilder och formgivning som specialitet. Man gör skisser, regisserar fotograferingar, beställer illustrationer och övervakar produktionen fram till det färdiga resultatet.

I ca 20 år har jag drivit Idéfolket, en nätverksbyrå i Malmö. De senaste åren har mitt yrke som så många andra förändrats genom den digitala eran… Jag fick inte längre utrymme att jobba med layout, typografi och färg på samma sätt som tidigare.

Jag älskar verkligen att jobba med kombinationen form, färg och typografi, så jag har då på fritiden gjort olika posters på platser som jag besökt + födelsetavlor, namnposters till nya föräldrar och även posters till minne av en högtidsdag exempelvis student, giftermål eller till någon som fyller år.

Detta blev idén och grunden till webbshoppen TYPOGRAFISKT

Typografiskt Malmö
Jag ”målar” och visualiserar fram exempelvis Malmö med typografi och färger som jag tycker är typiska för staden.

Malmö, Malmö poster

Till varje plats finns en idébeskrivning på webbsidan:

Idé: Vid mitten av 1200-talet anlades staden vid kusten till Öresund. Sveriges tredje största och sjätte störst i Norden. Brukar kallas ”Sveriges Berlin” = Ruffigt, kultur och kreativitet kännetecknar Malmö …men tyvärr också ganska hög kriminalitet… • ”M” ljusblått = MFF guldlaget! + sundet, ”Ribban” och hamnen • ”a, l”  = Kreativitet, konst, kultur, mångfald, entreprenörskap  • ”ö” grönt = brukar kallas ”parkernas stad”

+ att nere i högra hörnet på alla posters får du en liten utbildning i typografi.

Typsnitt

Såhär kommer leveransen till dig

Postern kommer i ett styvt C3 eller C4 kuvert för att den på ett skrynkelfritt sätt ska klara leveransen. Leveransen får du troligtvis hämta på närmaste postombud om du inte har en stor postlåda alternativt postbox.

http://southernswedendesigndays.com

19–22 maj hålls andra upplagan av Southern Sweden Design Days (@southernswedendesigndays) – ett nytt internationellt designevent i Malmö som synliggör och bygger kunskap kring design med fokus på hållbarhet, utveckling och innovation. Besök spännande, kostnadsfria aktiviteter runt om i staden.

Digitala och fysiska utställningar, seminarier, workshops, nätverksevent och öppet hus inom design, arkitektur och konsthantverk – besök southernswedendesigndays.com för att läsa mer!

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center (@formdesigncenter) – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

#southernswedendesigndays #ssdd2022

Jag visar mina posters TYPOGRAFISKT och hyllan VÅGRÄTLODRÄT på Studio 51Kvadrat, Helmfeltsgatan 7 Malmö.
Utställningen är öppen mellan 10.00 -18.00. 19-22 maj. Välkommen!

http://southernswedendesigndays.com

Southern Sweden Designdays 2023 – 25 – 28 maj.

I år har jag en utställning på Helmfeltsgatan 7 i studio 51Kvadrat. där jag visar olika varianter på VÅGRÄTLODRÄT hyllan + TYPOGRAFISKT posters. välkommen mellan 10-18.

25–28 maj hålls tredje upplagan av Southern Sweden Design Days (@southernswedendesigndays) – en ny internationell designfestival i Malmö som synliggör och bygger kunskap kring design med fokus på hållbarhet, utveckling och innovation. Besök spännande, kostnadsfria aktiviteter runt om i staden.

Utforska utställningar, seminarier, workshops, nätverksevent och öppet hus inom design, arkitektur och konsthantverk – besök southernswedendesigndays.com för att läsa mer!

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center (@formdesigncenter) – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

#southernswedendesigndays #ssdd2023